Visa i webbläsare
Sagospelet Äventyr- Nyhetsbrev 3
Hej alla äventyrare!
Hoppas att ni har det fint i sommarens vackra dagar! Nu händer det grejer i sagospelet Äventyrs värld det kan ni tro, spännande eller hur?
Snart är Kickstartern här

Om två veckor lanserar Sagospelet Äventyr en kickstarter som blir den största satsningen på spelet sedan det såg dagens ljus för fem år sedan. Vi arbetar flitigt för att få klart allting och håller just nu på att spela in filmen som ska presentera oss. Håll utkik den 24e juli - då kommer vår kampanj på Kickstarter!

För er som inte vet är ”Kickstarter” en webbplats där man kan samla in pengar för att ta fram nya produkter. Vi lanserar en ny och omarbetad regelbok för sagospel med 50% mer innehåll. Fler sagor, lite fördjupade regler för de äldre barnen och tips och tricks för föräldrar och sagoberättare. Vi lanserar också för första gången två världsböcker som tillsammans beskriver den magiska världen Masona, där alla äventyr utspelar sig. I väster sprudlar fantasin och magin i en övärld med många äventyr. Där ligger Atlantis och molnalvernas riken. I öster tonar magin sakta ner för att längst i öster försvinna helt, när en karg slätt slutar i ett stort svart hål. 

I den nya pysselboken kan barn och unga färglägga, rita, klura och ha skoj med helt nya motiv från Sagospelet Äventyr, och alla Äventyrsfans lär bli glada över den stora A2-kartan som också kommer tas fram. 

Så en nyutgåva och fyra helt nya produkter är grunden i vår Kickstarter som vi hoppas du ska stötta. Om du tror att någon annan är intresserad, läs resten av nyhetsbrevet och se hur du kan vinna biobiljetter. 

 
Sagospel - vad är det egentligen?

Vi kallar ju spelet för Sagospel, men vad är det egentligen? För er som är rollspelare är svaret enkelt - ett rollspel för lite yngre, där hela familjen kan vara med. För er läsare som inte spelat rollspel innan kan man säga att det är ett strukturerat sätt att berätta sagor tillsammans. Ett stöd för att få sagorna man berättar att hänga ihop, ett sätt att låta barnens hjältar växa från gång till gång. Det ger också Sagoberättaren, den som leder spelet, en möjlighet att ta stöd i regler och idéer för sagor.

Nu bygger vi dessutom ut Sagospelet med mycket mer material, pyssel och aktiviteter som går utanför själva spelandet. Häng med i Kickstartern så berättar vi mer där!
 
Kampanjen - gratis äventyr i 12 månader

Du har väl inte missat att vi har gratis äventyr till Sagospelet Äventyr. Tolv scenarion, ett varje månad, kommer publiceras på hemsidan http://sagospeletaventyr.se som du kan ladda ner. Det första: Kampen om Molnrike och det andra: Slaget om Atlantis, är båda publicerade redan och strax efter Kickstartern kommer dessutom den tredje delen. Du kan ladda ner och spela sagorna som en sammanhängande kampanj eller var för sig. Varje saga kommer komplett med silhuettfigurer som du kan använda för att klippa ut och spela med. 
Molnrike ladda ner gratis
Atlantis Ladda ner gratis
 
Fototävling 2017

Vi söker fotobidrag. Under hela 2017 vill vi få in bilder från er som älskar Sagospelet. En jury bestående av Daniel och Julia Lehto, samt Björn Flintberg från Eloso Förlag, bestämmer vilken bild som vinner förstapriset - en valfri produkt ur Sagospelets sortiment och en originalteckning från Richard Svensson som illustrerar Äventyr. 

Bilden ska vara ett foto (inte en teckning) och ska vara av tillräckligt bra kvalitet för att kunna publiceras på nätet. Vi vill att den föreställer er när ni spelar Sagospelet Äventyr och det är bra om det syns en eller flera Sagospelsprodukter i bilden. Genom att skicka in godkänner också de som är på fotografiet att vi får använda bilden och publicera den på webben och i nyhetsbrev och liknande så att vi kan visa upp vinnare. 

Bidrag skickas till info@eloso.se och märks med ”bildtävling äventyr” i rubriken. Tävlingen är öppen till den 31/12 2017.
 
 
Nyhetsbrevet - vinn biobiljetter

Vårt nyhetsbrev, som du läser just nu, är vårt sätt att nå ut till alla som inte har Facebook, och till er som har Facebook men vill ha lite längre, sammanhållna nyheter om Sagospelet Äventyr. Vi har massor vi vill berätta och det är alltid bra att kunna kommunicera med de som är intresserade. Inför den kommande Kickstartern är det därför extra viktigt för oss att få fler som vill vara prenumeranter. Därför har vi en liten kampanj. 
Vi kommer dela ut 1t6 biobiljetter (vi filmar och lägger ut tärningsslaget på vår hemsida) till slumpmässigt utvalda personer som börjat prenumerera på nyhetsbrevet fram till lanseringen av Kickstartern den 24e juli. Dessutom kontaktar vi dessa personer och om de fått rekommendationen att gå med av någon annan, och den personen också är prenumerant, får den personen också en biobiljett. 
Hemsidan
Eloso Förlag, Västra Långgatan 28, 57023, Anneberg, Sverige www.eloso.se
Minutemailer – Skicka fantastiska mail gratis