Visa i webbläsare
Vi är nu lite drygt halvvägs genom kampanjen och arbetar som intensivast med att producera material. Vi blickar också fram mot legendaren Olle Sahlins saga som kommer som stretchgoal för alla vid 180.000. Vi är fortfarande förvånade, förbluffade och fantastiskt tacksamma över allt ert stöd.
 
Masona blir brädspel!
Spelkonstruktören Mattias Dristig har skapat en spelprototyp som nu signerats på Eloso Förlag som ger ut Sagospelet Äventyr. Spelet kommer att bli en spännande skattjakt i en övergiven dvärggruva där det inte bara gäller att hitta flest skatter, utan också ta sig levande ut! Brädspelet är inte en del av kampanjen med Kickstarter utan kommer vara en helt egen produkt.
Läs pressreleasen
P1 uppmärksammar oss
Daniel och Julia fick möjlighet att vara med på Kulturnytt i P1 häromveckan. Om du missade programmet har du möjlighet att lyssna på klippet här. Vi tycker såklart det är extra roligt att Sagospelet Äventyr får lite uppmärksamhet även utanför spelkretsar.
Länk till P1
Uppdatering om Kickstartern
Nu är vi halvvägs och tempot sjunker alltid lite i mitten. Vi behöver alltid din hjälp att sprida ordet och vi siktar nu på att kontakta butiker och bokhandlare runtom i Sverige. Om du har en lokal bokhandlare som också har spel och leksaker i butiken vill vi gärna komma i kontakt med denne. Tipsa oss gärna på info@eloso.se om sådana bokhandlare eller andra ställen som ni tror skulle vilja sälja Sagospelet Äventyr i butik, så kontaktar vi dem.

I själva produktionen sitter vi nu och färdigställer det sista med regelboken och jobbar också med designen av boxen, som ju ni med ert fantastiska stöd låste upp. Det är fantastiskt att se allting växa fram som ett resultat av allt stöd.

Nästa mål i Kickstartern
Olle Sahlin är en av Äventyrsspels mesta skribenter och var under många år en av de tidiga hjältarna i den första rollspelsvågen genom Sverige. Han har fortsatt jobba inom branschen och har översatt mycket Star Wars, men också verk av Stephen Donaldson till svenska. Om vi når 180.000 kommer Olle skriva en unik saga för Sagospelet Äventyr för alla nivåer (kommer som digital PDF).

Enkäter
I nästa vecka kommer vi skicka ut enkäter till alla som bokat Hjälta eller Prins/Prinsessa för att kunna börja förse oss med material så vi kan skriva in alla i världsböckerna. Det ska bli oerhört spännande att se allas tankar och försöka sy ihop fantastiska berättelser till alla.

Kylskåpsmagneterna
Det blev en exklusiv Kickstarterprodukt. Vi hade satt det här målet lite som nånting "nästan omöjligt" att nå men vi har förstått att ingenting är omöjligt längre. Därför tänkte vi ge er en liten uppdatering om hur magneterna kommer att skapas.

Richard, vår eminenta illustratör, skapar fyra olika lermallar och gör sedan en form i silikon som han gjuter i en specialplast. Plasten används ofta i Hollywoodproduktioner och filmindustrin i stort för att skapa dockor, monster och andra prdoukter. En stark magnet limmas på baksidan så man kan fästa den på kylskåpet.

Vi gjuter i en vit, neutral, plast så att ni kan måla figurerna ihop med familjen i era egna favoritfärger. Vi kan redan nu avslöja att det blir en liten målartävling till jul med fina priser kopplad till de här magneterna.

Modellerna då? Det är hjältinnan Ina och hennes drake, trollkarlen Pendor och den vilsna hoppingen Kumpel, en söt samling av magiska hjältar från Masona. Du kan se tidiga skisser från Richard nedan som sedan kommer omvandlas till lera. Alla på nivån Drake och uppåt får sedan alla fyra magneterna.

Tänk bara på när ni hanterar magneterna att magneter är farliga för små barn och att de inte lämpliga för barn under 3 år.Länk till Kickstartern
Skisser på magneterna
Eloso Förlag, Västra Långgatan 28, 57023, Anneberg, Sverige www.eloso.se
Minutemailer – Skicka fantastiska mail gratis