Visa i webbläsare
Hej alla Äventyrare!
Nu blev det plötsligt sommar och även tid för nyhetsbrev nr 2. Och även om solen skiner skall man väl ändå få tid över för lite rollspelande eller hur? Varför inte ta med sig regelboken och ett par vänner ut i skogen för ett spelmöte. 
Akta er för bitarbaggarna bara! 
 
 
Kickstartern närmar sig!
I slutet på juli, lagom till att nästa nummer av Fenix kommer ut, kommer också den nya Kickstartern för Sagospelet Äventyr att dra igång. 
Vi har en grandios plan och vill ha med dig på resan! Dessutom hoppas vi att du hjälpa oss sprida ordet till andra föräldrar som vill spela med barnen.

Äventyrs Kickstarter blir en kombination av mer än en sak. Vi hade från början tänkt ge ut regelboken som Kickstarter. Men den kommer ju ändå, så att säga, och det kändes inte rätt att Kickstarta den även om det i stora delar är en helt ny bok som satsar på ett nytt sätt kring sagospelande. 
Istället blir vår Kickstarter både en möjlighet att förhandsboka regelboken - och stötta tillkomsten av världsboken Masona, som Daniel drömt om att få ge ut i flera år.

Det blir en fyrfärgsbok med kartor och beskrivningar av hela den magiska värld där Sagospelet äventyr utspelar sig. 
Från fyrarna i Andante i väster till Bronskejsarens rike i öster väcker vi en mäktig saga till liv. Hundratals frön till äventyr, spännande nya raser och regler för spelfigurskapande. 
Världsboken hjälper dig att levandegöra sagorna och inspirerar med nya platser, nya regler och en möjlighet till mer avancerade regler för den som vill spela med lite äldre barn. 

Samtidigt kan du då förhandsboka den nya regelboken, som i sig själv är unik. 50% fler sidor än förra utgåvan, med mycket ny design, layout och många fler äventyrsuppslag. Möjlighet att föra in fler avancerade regler för lite mer vana barn finns naturligtvis och dessutom ett helt kapitel för föräldrar, lärare och andra vuxna. Och så en massa förslag på pyssel du kan hålla på med. Och lite till, som får vara hemligt fortfarande.
 
  “Långt ut i det Virvlande Havet, förbi Klockmakarnas Ö och veckor ut till havs, sägs det att havet bryts i regnbågens alla färger. Ett brusande ljud hörs ständigt vid horisonten i väster från de kaskader som Fantasins Källa sprutar ur sig. Vinden kastar sig än hit, än dit, och därför är det nästan omöjligt att navigera. Så höjer sig vid horisonten ett ensamt torn i vitt. Smäckert mot himlen sträcker det sig som ett varnande finger och ur dess topp strålar dag som natt ett bländande ljus i indigo. En blinkning, två, sedan en paus. Sedan en lång stråle ljus och så börjar cykeln om. Två korta, en lång - dag som natt guidar Indigofyren resenärer från öster. Det är den yttersta av Fyrarna i Andante, som är den sista utposten levande varelser kan besöka innan Fantasins Källa uppslukar dem." 
Facebook
 
 Ina och draken 

I förra nyhetsbrevet fick vi göra oss bekanskap med Ina. Jag tror ju att ni alla är lite nyfikna nu på att höra mer om denna hjälte!
Ina Svärdsdotter växte upp som en prinsessa på en ö utanför Masona. Men när hennes mor Drottningen och far Kungen försvann under mystiska omständigheter, övergav hon sitt anspråk på tronen för att ge sig ut i världen för att hitta sina föräldrar.  

Vad hände med hennes föräldrar? 
Hennes föräldrar försvann mystiskt och spårlöst från sitt kungliga gemak. 
Dörren var låst inifrån, alla fönster var reglade och vakter stod posterade utanför dörren. 

Det är nu en bror till drottningen som har tagit över riket, och han är allt annat än en god härskare.

På sina resor kom Ina över en magisk stridsklubba, vilken hon använde i strid mot en bergsdrake, som blev så imponerad av den kavata Ina, att draken blev hennes vän.
Draken låter henne rida på dess rygg under deras gemensamma resor. Tillsammans drar de nu land och rike runt i jakten på ledtrådar som ska hjälpa henne att lösa gåtan vad som hände med hennes föräldrar.   

Vad tror ni har hänt?

 
 
Har ni läst senaste nummret av Fenix?

Där bjuder vi på en presentation av ett par riktiga busar från Masona... Men vad är det för en hemlighet de båda bär på?
Fenix Speltidningen
 
 
Tävling: hjälp oss att bli fler
För att lyckas behöver vi bli fler. Vi vill därför gärna ha din hjälp. Om du kan hjälpa oss att få fler prenumeranter på nyhetsbrevet så är vi oerhört tacksamma. Det är genom nyhetsbrevet och Facebook-sidan vi kan nå ut till alla som är nyfikna, och vi hoppas få fler som känner till oss. Ju fler som redan innan vet vilka vi är och vad Sagospelet Äventyr handlar om, ju lättare blir det att få en bra start på Kickstartern. 
Men vi kan ju inte bara be er om hjälp att tipsa folk om att gå in på http://sagospeletaventyr.se/nyhetsbrev, utan vi vill ju också se till att ni får nånting tillbaka, förutom vår eviga tacksamhet. 
Så - vad sägs om en chans att få ett biobesök?
Av alla som blir nya prenumeranter mellan nu och innan Kickstartern drar igång kommer vi kontakta en slumpmässigt vald person och fråga dem om de blev rekommenderade att prenumerera av någon. Nämner de just DITT namn, kommer både du och personen som började prenumerera vinna varsin biobiljett!

Nyhetsbrev
 
Eloso Förlag, Västra Långgatan 28, 57023, Anneberg, Sverige www.eloso.se
Minutemailer – Skicka fantastiska mail gratis