Visa i webbläsare
Nu är det snart jul och många väntar sig en Sagospelet-klapp under granen. Vi är djupt tacksamma för allt ert stöd och ser fram mot ett spännande 2018!
Monster i Masona släpps nästa år!
Nästa års första stora nyhet är att vi kommer släppa en helt ny Monsterbok! Den gamla monsterboken har varit slutsåld länge och vi vet att det varit ett av de mest önskade tillbehören. Vi hade inte kunnat hålla högre takt än vi gjort, men vi har hela tiden tänkt och planerat för en Monsterbok.

Arbetet på boken är redan på god väg, och vi vågar lova både söta och fasansfulla monster! Det är alltså inte frågan om ett nytryck av den populära Monster, utan en helt ny bok där det dock återkommer en del gamla monster från tidigare. Monster i Masona blir dock omkring tre gånger så omfångsrik som vår förra monsterbok. Och även om du kommer att hitta drakar och andra välkända sagovarelser där, så är de flesta monstren unika för Masona

Monster i Masona släpps i maj månad och kommer dyka upp som Kickstarter i februari. Missa inte chansen!
 
Daniel summerar året
Då är snart ännu ett år till ända. Under 2017 har det hunnit hända en hel del för Sagospelet Äventyr. Vi har bytt förlag, genomfört en mycket lyckad Kickstarter, släppt sex produkter – mer än den sammanlagda tidigare produktionen till spelet. Det har varit ett intensivt men roligt arbete. Det kanske allra bästa har varit det fantastiska mottagande vi fått, från backare, föräldrar och barn som tagit emot den tredje utgåvan av spelet med öppna armar, och som skickar både mail och meddelanden via Messenger med berättelser och bilder från spelsessioner och sagor. Tack för allt!

Daniel Lehto, Umeå 21 december 2017

I kamp mot barnsexhandel
Daniel och Julia fick förmånen att sitta i buren och visa Sagospelet Äventyr. I samband med det startade vi också en insamlingsbössa som drog in totalt 2270 kronor till Musikhjälpen. Stort tack för era bidrag i kampen mot barnsexhandel!

Länk till Daniel och Julia finns här (cirka 1 tim och 28 min in i klippet).

2018 satsar vi mot skolan
Som utlovat påbörjar Eloso Förlag en satsning mot skola och pedagogik. Vi tror att Sagospelet är särskilt lämpat för användning i skola, fritidshem och på bibliotek och över 25 pedagoger och bibliotekarier har anmält intresse för att vara med och påverka och hjälpa oss ta fram bra lärarhandledningsmaterial. Gruppen finns på Facebook och är öppen för dig som arbetar pedagogiskt i yrkeslivet. Kontakta Lars nedan för att bli medlem.
Pedagogisk Samordnare
Till vardags är Lars Rignell fritidspedagog i Örebro, men han är också sedan många år ett stort fan av att använda Sagospelet i sin fritidsverksamhet. Lars blir nu pedagogisk samordnare för Sagospelets lärandeaktiviteter och kommer hjälpa till främst i framtagandet av en lärarhandledning och andra tips och tricks kring Äventyr i skola och fritidshem. Lars delar gärna med sig av tips på hur man sagospelar i skolan.
Maila Lars
Eloso Förlag, Västra Långgatan 28, 57023, Anneberg, Sverige www.eloso.se
Minutemailer – Skicka fantastiska mail gratis